Get Adobe Flash player
Vyhledat na Webu
Banner

Výlov rybníku Velká Dálka 2016

Akce pořádané FT Lužnice a DRK Planá

 

V sobotu 5.11.2016 se 12 našich prcků z kroužku sešlo ráno v 8,15 v Plané, připravených na cestu za velkýma rybama. Společně s námi vyrazila i většina tatínků a dokonce později dorazili i mamči.

Vylov_5.11.2016___001   Vylov_5.11.2016___023

Příjezd k rybníku se povedlo naplánovat akorát na první zatažení, tak že děcka okamžitě oblehla loviště (nestíhal jsem ani sledovat jestli nám tam nějaké nežuchne). Už v prvních keserech se začali objevovat kapři nad 15 kg a ještě větší amuři a jeseteři, z čehož děcka měli okamžitě předčasné vánoce.

Vylov_5.11.2016___048  Vylov_5.11.2016___049

Po první hodině se rozutekli po celé hrázi a některé pomáhali se tříděním (nebo spíš se snažili), jiné okupovali loviště a pilně sledovali práci rybářů. Poslední a nejpočetnější část se usídlila u kádě s drobnější vyřazenou rybou a probíraly jednotlivé kusy. Měli tím skvělou možnost si jednotlivé ryby vzít do ruky a zároveň i zjistit jak se v kroužku naučily rybí druhy. Celou dobu se od kádě ozývaly výkřiky jako „hele Tolstolobik, ty jo já mám Štiku, kluci tady tohle je Síh a tady Amur“. Prostě nejlepší škola v poznávání ryb.

Vylov_5.11.2016___068

Po třech hodinách, kdy už většina dětí měla ruce červené od studené vody až k loktům a z oblečení jim odpadávali pořádné kusy bahna jsme se vyfotili s jedním dvacetikilovým šupíkem a postupně se vydali na cestu k domovu.

Výlet se myslím skvěle povedl, děti měli zážitek, který jim běžný výlov nepřinese a naučili se poznávat spoustu ryb in natura.

Moc děkuju rodičům kteří nám věnovali část sobotního dne (bez nich by jsme na takovou akci vyrazit nemohli). Na druhou stranu si určitě užili stejně jako jejich ratolesti.

Velké poděkování patří samozřejmě majiteli rybníka Velká Dálka panu Milanu Píchovi a správci Karlu Bubeníčkovi za pozvání na výlov.

vedoucí RK feeder Planá

Emil Pešek

 

Fotky dětí:

Fotky výlovu:


Aktualizováno (Sobota, 05 Listopad 2016 23:24)

 
SPONZOŘI - REKLAMA
Banner
Banner
Banner
NAŠI PARTNEŘI
Banner
Banner
Banner
Banner
Statistiky
Počet zobrazení článků : 361774
Kdo je Online
Právě připojeni - host: 1