Get Adobe Flash player
Vyhledat na Webu
Banner

KP + 2. kolo Divize - Písek 2016

Články - KP + Divize

 

Dne 27. srpna 2016 se konalo 3. Kolo Jihočeského Krajského poháru LRU Feeder a zároveň 2. závěrečné kolo Jihočeské Divize družstevna řece Otavě v Písku. Po prvním kole divize v Hluboké nad Vltavou měl Feeder team hvězdy z jihu znatelný náskok. Avšak bylo stále reálné s výsledkem něco udělat.

No a nyní už k samotnému závodu. Po přípravě trati a zázemí přišlo losování. Tato trať v Písku je z mého pohledu velmi obtížná, a proto byl dobrý los velmi důležitý. První losují divizní týmy. Jako první si tahá míček náš kapitán týmu Emil Pešek, a jeho místo pro první kolo je A3. Před prvním kolem se to zdá jako poměrně dobrý los, ale v průběhu závodu se ukáže, jako nejsilnější sektor Céčko. Druhý losuju já, tahám si B2. Ani špatný ani dobrý los, neutrální místo. Nakonec tahá poslední člen týmu Petr Šimánek, který si sedne na C2, což se zdá jako nejhorší los z teamu. Po losování se všichni rozutekli ke svým místům, mé místo vypadá vcelku dobře, krom obrovské klády, která je asi tak 15 m od břehu, ale nakonec jsem s ní neměl žádný problém. Ke kontrole živých nástrah a krmení jsem si připravil 1l masných červů, 1l pinky a 0,5l hnojek. Patentku neměl ani jeden z týmů kvůli nedoručení od dodavatele. Příprava proběhla bez problémů. 3 pruty jsem si zaklipoval na vzdálenosti 30m a jeden prut na vzdálenost 12m a čekám na začátek závodu.

 

nikca s tatou

Nikolka Pešková s tátou „trenérem“

 

Slyším signál ke krmení. Na vzdálenost 30metrů házím asi 8 krmítek a na vzdálenost 12 metrů 3 krmítka. 10 minut krmení uběhlo jako voda a máme tu závod. Začínám na vzdálenosti 30 metrů a od začátku mám drobné záběry. Přišlo my to spíše jako přejezdy od menších ryba asi na 3 nához přichází první ryba, okoun o velikosti zhruba 20 cm. Nebyl poslední, dalších asi 5 ryb byli pouze okouni a moc nadšený jsem z toho nebyl, ale okolo jsem zatím tahal asi nejvíce tak jsem se s tím spokojil. Chtěl jsem sice jiné ryby než okouny, ale pořád to nešlo. Skoro po 45-ti minutové pauze bez ryby tahám skaláka okolo kila. Nejvíce záběrů mám asi na 2 červené pinky s bílým červem. Po vytaženém skalákovi do krmítka dávám větší dávku hnojek, ale bez výsledku. Kolega vedle vytáhl menšího kapra, kterým se s váhou na mě nejspíš dotáhl a hned na další nához tahá obrovského cejna okolo 2,5 kg. Bohužel se mu cejn zamotal do mého prutu, a proto podle pravidel musel rybu pustit. Do konce kola jsem nachytal ještě pár drobných ryb.

dewar cte vodu

Soustředěný Dewar (čte vodu)

 

Zazní signál ke konci prvního kola a tak se jde vážit. Jsem v klidu, protože soupeře z druhého týmu porážím. Cítím se i na jedničku v sektoru, kterou nakonec bral Honza Materna s 2230 gramy, já dvojku s 1990 gramy. Emil z áčka také poráží soupeře s druhého týmu a hlásí také sektorovou dvojku s 3020 gramy a první místo mu uteklo o pouhých 25 gramů. Zatím spokojenost. Jdu za Šimim, který měl těžký los, ale nakonec také poráží svého soupeře s 5kg a v sektoru je třetí. Po prvním kole paráda! Ztrácíme už pouze jeden bod na druhý tým.

Než se nalosovalo druhé kolo, tak jsme si pochutnali na výborném hovězím guláši, o který se postaral Emil a jeho žena která se o nás pečlivě starala po celou dobu závodu. Ještě jsme mezi sebou probrali, co nám fungovalo a co ne a potom už jsme přešli k losování druhého kola. Losuji A6, tenhle los mě opravdu nepotěšil, na áčku se v prvním kole chytalo velmi málo, navíc jsem poslední chytající v sektoru A. Šimi Losuje B2, to není špatný los, jde na místo, kde jsem chytal první kolo. Emil si vytahuje C4, neutrální los, v minulém kole se na céčku chytali velké váhy, tak mu místo tiše závidím. Do druhé kola nic neměním, dokonce jsem nemusel doplňovat živou, takže do druhé kola jdu se zbytkem hnojek, pinkou a červi,  stejně jako v prvním kole. Příprava byla dlouhá, asi 45 minut před signálem ke krmení jsem měl všechno připravené a tak jsem se mohl už pouze koncentrovat. Druhé kolo jsem se rozhodl chytat na stejné vzdálenosti a to 30 m a jedno bližší místo.

První signál je tady a jde se krmit. Na vzdálenost 30 m házím asi 4 malá krmítka a jedno krmítko na bližší místo. Spoléhal jsem tentokrát na menší ryby, hlavně plotice. Proto dávám delší návazec a háček o velikosti 16. Na háček nejprve zkouším tři pinky a pak to různě kombinuji s červy. Ze začátku kola jsem měl pár opatrných záběrů. Kolega vedle mě tahá rybu za rybou ale v podobě ouklejí. Já tak po 10 minutách konečně tahám rybu, plotice okolo 30 cm. Hned na další nához opět tahám rybu, a znova plotici ve stejné velikosti. Další ryba je opět plotice, už o něco menší ale kolega tahá stále pouze oukleje a tak z toho mám dobrý pocit. Tak jsem to chtěl. Jenže po těchto rybách jsem bezradný, sice nějaké záběry mám, ale nejsem schopný to sekat. Kolega vedle mě, který tahal oukleje také už moc netahá, na další rybáře v mém sektoru skoro nevidím, a tak vůbec nevím, jak na to jsem. Zkusil jsem snad všechno, co mě napadlo, ale nic nepomáhalo. Potřeboval jsem nějakou větší rybu, abych mohl být víc v klidu. Do každého krmítka dávám trochu nastřihaných hnojek a tak hodinu před koncem kola vytahuji krásného cejna okolo 1,5 kg. Do konce kola už jsem nic nevymyslel a ani nic nevytáhl. S tímhle kolem nejsem moc spokojený nebyl. Ale dělal jsem co jsem mohl. Jdu se ptát na začátek sektoru, jak chytali. Nikdo neměl velké úlovky, ale většina chytala víc než já, takže nejsem vůbec spokojen. Po vážení jsem v sektoru pátý s váhou 2505 gramů, soupeř z druhého týmu mě poráží o 2 kila. Šimi je v sektoru 3. s váhou 2420 gramů a soupeře z druhého týmu poráží. Emil na céčku chytal hodně, bohužel to na Pavla Mikeše z týmu Hvězdy z Jihu nestačilo, i přesto že má Emil 6029 gramů a 4. místo v sektoru. Podle běžného systému počítání výsledků máme oba týmy tím pádem po druhém kole bodovou schodu a rozhodoval by CIPS. Ten má konkurenční tým Hvězdy Jihu o pouhých 431 gramů vyšší. Podle systému počítání skóre, který jsme si na začátku sezóny dohodli, nás bohužel porážejí také velmi těsně a to o 2 body. Z toho vyplývá, že postup do druhé ligy nám utíká o pouhé dva body. Ale jsme spokojeni. Divizi jsme zdramatizovali tak, že ani my sami jsme to nečekali.

ceny2

 

Všechny sektory jsou zváženy, všechno spočítáno a tak jdeme vyhlašovat. Mezi jednotlivci se na 3. Místě umístil Pavel Mikeš, který potvrzuje své skvělé výsledky které má po celou sezonu se součtem bodů 5.. Na druhém místě je Honza Tíkal se součtem bodů 4. Na prvním místě je Honza Řezáč ml. se součtem bodů 3.. Honza má letos výbornou sezonu a přehledem vede celý jihočeský přebor a tímto závodem to pouze potvrdil. Mimo jiné registruji že se poprvé zadařilo také našemu letošnímu nováčkovi Michalovi Zemanovi, který vyhrál sektor B. ve druhém závodě.

Výborný výsledek předvedla i nejmladší závodnice v našem kraji a to dvanáctiletá Emilova dcera Nikola Pešková. Celkově se umístila na pěkném 12. místě se součtem bodů 7. Zdá se, že nám tady začíná růst nová, mladá konkurence.

Jako tým jsme tento závod vyhráli a tak přebíráme poháry aspoň za toto vítězství. V celkovém pořadí jihočeské divize končíme na druhém místě o dva body za týmem Hvězdy z Jihu. Druhému týmu gratulujeme a přejeme mnoho úspěchů ve 2. Lize. Letos nás čeká už pouze jediný závod jihočeského přeboru a to 29.10 v Týně nad Vltavou.

 

Závěrem se sluší samozřejmě poděkovat našemu věrnému sponzorovi. Opět byl hlavním sponzorem závodu internetový obchod WWW.SPLAVEK.CZ (Ing. David Schwedt) a druhým sponzorem byl pan Radek Baloun – Rybářské potřeby v Ternu – Č. Budějovice.

 

Za Feeder Team Lužnice Dominik Dvořák alias Dvořka.

 

1 misto

1.    místo – Honza Řezáč ml.           

2-misto
2.    místo – Honza Tíkal

3 misto
3. místo – Pavel Mikeš

nikca a pavlina
1.    místo do 15-ti let  -  Nikola Pešková

div-1
1. místo – Divize – Feeder team Lužnice  (celkově za rok 2016 2. místo)


div2 a celk vyt
2.    místo – Divize – Hvězdy z Jihu  (celkově za rok 2016 1. místo a postup do II. Ligy)

 

ceny
Ceny

 

ceny2

Ceny

 

novacek-michal-zeman

Michal Zeman (první úspěch v KP)

 

spolecna1

Společná

Aktualizováno (Středa, 12 Říjen 2016 22:29)

 
SPONZOŘI - REKLAMA
Banner
Banner
Banner
NAŠI PARTNEŘI
Banner
Banner
Banner
Banner
Statistiky
Počet zobrazení článků : 363955
Kdo je Online
Právě připojeni - hostů: 3