Get Adobe Flash player
Vyhledat na Webu
Banner

Sváteční feeder na rybníku

Zprávy z lovu

Sváteční feeder na rybníku

Díky svátkům Cyrila a Metoděje jsem se po roce vydal s taťkou na rybník, kde jsem poprvé v životě chytal na povolenku. Nachází se kousek od hraničního města České Velenice a myslím si, že úplně každý kdo tu kdy byl, si musel tento rybník zamilovat.

 

Začal jsem chytat s method feedrem (kukuřice a peleta na háčku), ale po hodině a půl bez záběru jsem si řekl, že se raději pobavím s malými cejny. Taťka, který chytal 21 metrů od břehu na klasickou “průběžku“, měl cejna kolem 25 cm každým hodem. I to mě přimělo ke změně taktiky, od spíše čekajícího způsobu lovu k opravdovému "sportovnímu" rybolovu. Prut jsem zaklipoval na 18 metrech a poslal tam jen tři malá krmítka na úvod. Ryby brali opravdu na hod, po nějaké půl hodince tak do 10 sekund po dopadu na dno. Poté co jsem "upálil" průběžku s posledním malým krmítkem musel jsem navázat odpal, který byl zakončený páternosterem. K mému překvapení tato montáž fungovala o poznání hůře než průběžka, záběry byli dost trhané a i přes změny délek návazců jsem měl mnoho pokažených záseků. Oproti tomu průběžka s malým krmítkem fungovala opravdu parádně, záběry krásně plynulé, sekl jsem s ní snad úplně všechno. Taťka v průběhu dne přešel ze 14 na 12 owner a nastražil hnojáčka. Tato změna mu přinesla dva bonusové cejny, za které zde považujeme vše nad 35 cmJ. Po 3 hodinách "sportovního" feedru jsem byl opravdu unavený, ale naprosto šťastný.

 

 

Víte proč? Určitě ano, byl jsem totiž s taťkou na rybách, v krásné přírodě, bez starostí okolní života a takovou třešničkou toho všeho byl fakt, že ryby krásně spolupracovali a my jsme si skvěle zachytali.

 

 

 

 

 

Aktualizováno (Pondělí, 08 Srpen 2016 17:19)

 
SPONZOŘI - REKLAMA
Banner
Banner
Banner
NAŠI PARTNEŘI
Banner
Banner
Banner
Banner
Statistiky
Počet zobrazení článků : 364073
Kdo je Online
Právě připojeni - host: 1