Get Adobe Flash player
Vyhledat na Webu
Banner

Výklad SŘ a ZŘ 2015

Pohár-Divize - Řády

Výklad SŘ a ZŘ na rok 2015

I.liga LRU Feeder – v roce 2015 je počet tříčlenných družstev v I.lize  i nadále 20.  Po skončení sezony 2015 sestoupí šest tříčlenných družstev umístěných na místě 15-20 včetně do nově vytvořené soutěže II.ligy. Tzn. Pro rok 2016 zůstane v I.lize 14 tříčlenných družstev.

Sestupující družstva  do druhé ligy se dělí do příslušných skupin II.ligy. Dle příslušnosti ÚS. tj. družstva (ÚS Praha, Střední Čechy, Jižní Čechy, Západní Čechy, Severní Čechy) = skupina A II.ligy, Družstva ( ÚS Východní Čechy, Severní Morava a Slezsko, MRS) = skupina B II.ligy.  Nezáleží na tom kolik družstev je  z  jakého ÚS. 

V roce 2016 nastoupí do seriálu I.ligy 14 tříčlenných družstev a po skončení sezony sestupují do II. Ligy družstva, která se umístila na 13. – 14. místě.

Sektory v roce 2015 – zůstává A,B,C,D,E, F po 10 lidech, v roce 2016 pouze tři sektory A, B, C, po 14 lidech.

II.liga LRU Feeder – v roce 2015 se nepořádá. Rok 2015 je tzv. přechodným obdobím.
V roce 2016 nastoupí do seriálu II.ligy v každé skupině A a B max. 12 tříčlenných družstev. Seriál II.ligy je bodovaný. Pro start v závodech II. Ligy je nutný registrační průkaz sportovce.

POSTUPY z II.ligy
Po skončení sezony 2016 Vítěz jednotlivé skupiny II. ligy postupuje automaticky do I. ligy. Pokud nebude vítěz II. ligy chtít postoupit do I. ligy, bude osloven tým na 2. místě. Pokud nebude chtít postoupit do I. ligy ani tento oslovený tým, pak zůstává sestupující z I. ligy nadále v I. lize (nesestupuje). V první lize zůstává team lepší v pořadí  (tj. družstvo umístěné na  13. místě z celkového pořadí.) Pokud nebude chtít postoupit ani jedno družstvo z obou skupin do I.ligy,  žádné družstvo z  I.ligy nesestupuje.

SESTUPY z II.ligy 
Po skončení sezony 2016 sestupuje ze skupiny A max. 5 (respektive šest) družstev umístěných na posledních pěti (respektive šesti) místech. Pokud se v daném roce nebude z jakéhokoli důvodu pořádat divize některého ÚS, sestoupí do divize tolik družstev, kolik bylo v dané roce pořádáno jednotlivých divizí. Pokud se stane, že z I.ligy sestoupí družstva, která  obě patří do skupiny A, sestoupí z  II.ligy do divize družstvo umístěné na šesté sestupové příčce. Tato varianta nastane až ve chvíli, kdy se II.liga zcela naplní, tj. do celkového počtu 12. družstev.  "... celky na posledních místech sestupují do divizí, počet sestupujících se řídí sestupujícími z I. ligy a počtem divizí, z nichž vítězové postupují do příslušné skupiny II. ligy"
Po skončení sezony 2016 sestupují ze skupiny B  max. 3 (respektive čtyři) družstva umístěné na posledních třech (respektive čtyřech)  místech. Pokud se v daném roce nebude z jakéhokoli důvodu pořádat divize některého ÚS, sestoupí do divize tolik družstev, kolik bylo v dané roce pořádáno jednotlivých divizí. . Pokud se stane, že z I.ligy sestoupí družstva obě patřící do skupiny B, sestoupí z  II.ligy do divize družstvo umístěné na čtvrté sestupové příčce. Tato varianta nastane až ve chvíli, kdy se II.liga zcela naplní, tj. do celkového počtu 12. družstev. "... celky na posledních místech sestupují do divizí, počet sestupujících se řídí sestupujícími z I. ligy a počtem divizí, z nichž vítězové postupují do příslušné skupiny II. ligy" 



Divize LRU Feeder:
Od roku 2015 se seriál divizí pořádá následovně. Každý Územní svaz pořádá divizi samostatně tj. proběhne 8 samostatných divizí. Divizní závod je možné přiřadit ke Krajskému poháru, není však podmínkou, aby byla divize pořádaná jen jako samostatný divizní závod. Jednotlivé ÚS mohou po vzájemné dohodě své divizní soutěže i spojit. V tom případě však postupuje pouze vítězné družstvo spojených ÚS.
Jelikož je tento seriál pořádaný jednotlivými Územními svazy jako bodovaný závod. je pro start v divizi nutný registrační průkaz sportovce s vylepenou známkou na příslušný rok a věkovou kategorii. Toto pravidlo platí pro oba dva roky 2015 i 2016.
Příslušnost divizního teamu pod konkrétní Územní svaz (divizi) - tj. kterou divizní soutěž družstvo chytá se řídí podle územní příslušnosti MO ČRS (MRS) v níž je organizován kapitán teamu.
Vlastní-li tým MO ČRS (MRS) platí totéž. Je-li vlastníkem fyzická či právnická osoba (např. sportovní klub), je příslušnost k divizi podmíněna souhlasem Územního svazu, v jehož soutěži chce družstvo závodit.Stále však platí povinnost soutěžících být organizovanými členy ČRS (MRS), a to i u cizích státních příslušníků.
 
SPONZOŘI - REKLAMA
Banner
Banner
Banner
NAŠI PARTNEŘI
Banner
Banner
Banner
Banner
Statistiky
Počet zobrazení článků : 361782
Kdo je Online
Právě připojeni - hostů: 3